Violet Green firar Världspoesidagen 2015

Den 21 mars är Violet Green med och uppmärksammar Världspoesidagen 2015.

Sedan 1973 har Författarcentrum Öst anordnat årliga poesidagar och kvällar och har under senare år uppmärksammat lyriken på Världspoesidagen.  I år firas det med ett program där Joar Tiberg, Marie Silkeberg, Katapultpris-vinnaren Agnes Gerner, Mara Lee, Pontus Lindh, Eva Ermenz, Roberth Ericsson och Helena Looft läser sina dikter.

Och Violet Green ger ett smakprov ur sitt program med bortglömda låtar av blueskvinnor från tidigt 1900-tal.

Datum: Lördag 21/3

Tid: 19:00

Plats: Teaterstudio Lederman, Gästrikegatan 13, 113 62 Stockholm

Pris: 50 kr

Biljetter: www.teaterlederman.com

Varmt välkomna!

Violet Green and all between. Foto Stefan Zimmerman.

Violet Green and all between. Foto Stefan Zimmerman

Om Violet Green

Violet Green and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Nu turnerar de tillsammans i Sverige och Norge (på jazz- och bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, skolor, pubar och teatrar) och delar med sig av sin rosade show "A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll". Den röda tråden är kvinnornas blueshistoria, där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. I showen lyfter de fram den enorma inverkan kvinnorna har haft under detta århundrade; från 1920-talet, fram till idag, artister/musiker som Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - som i en ålder av 80 år fortfarande är ute och turnerar! .................................................................................................................................................. Violet Green - a six women strong Swedish rock and blues band who has gathered around the idea of making a tribute to women pioneers in blues and rock´n roll. Violet Green are touring around in the Nordic countries, on jazz & blues clubs, churches, schools, pubs and theaters, with a show that opens a treasure chest filled with music and anecdotes about the songs and lives of the most outstanding and inspiring blues divas. Violet Greens show are lifting the tremendous impact women have had during this century; from the 1920´s, until today, artists/musicians like Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - she´s still touring around the world, despite of her age at 80 year. An inspiring artist and a role model! Visa alla inlägg av Violet Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: