Ny föreställning – Tell it like it is!

”En eloge till samtliga bakom detta projekt, det framförs alldeles utmärkt musikaliskt och lagom fyllt med information och bilder för att trollbinda publiken. Missa dem inte!” /Jefferson Blues Magazine 
……………………………

I maj har vi premiär av föreställningen, Tell it like it is!
Som är en liten omarbetning av förra årets bejublade föreställning, A Tribute to Women Pioneers In Blues and Rock´n Roll. I regi av Johan Sundberg.

Vi går tillbaka cirka 100 år i tiden, till 1900-talets början och vaudevillebluesens era i USA. Många av de kvinnliga pionjärers banbrytande artisteri och betydelse för musikhistorien har fallit i glömska. I denna lustfyllda musikföreställning i två akter står de åter i fokus.

Musik av pionjärer som Ma Rainey, Sippie Wallace, Bessie Smith, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Sister Rosetta Tharpe (som skulle ha fyllt 100 år nu!) och många, många fler!

Datum: 22/5 och 23/5

Plats: Teater Tribunalen, Hornsgatan 92, Stockholm
(www.tribunalen.com)

Tid: kl.19:00

Pris: 100 kr

Boka biljett: violetgreenandallbetween.wordpress.com/kontakt

På scenen:
Jenny Fall, sång
Elsie Petrén, saxofon
Lena Andersson, bas
Eva Grund, trummor
Anna Hammarsten, piano, sång
Ulla Wrethagen, gitarr, sång

Varmt välkomna!
Violet Green

Läs hela recensionen, Jefferson Blues Magazine

Om Violet Green

Violet Green and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Nu turnerar de tillsammans i Sverige och Norge (på jazz- och bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, skolor, pubar och teatrar) och delar med sig av sin rosade show "A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll". Den röda tråden är kvinnornas blueshistoria, där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. I showen lyfter de fram den enorma inverkan kvinnorna har haft under detta århundrade; från 1920-talet, fram till idag, artister/musiker som Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - som i en ålder av 80 år fortfarande är ute och turnerar! .................................................................................................................................................. Violet Green - a six women strong Swedish rock and blues band who has gathered around the idea of making a tribute to women pioneers in blues and rock´n roll. Violet Green are touring around in the Nordic countries, on jazz & blues clubs, churches, schools, pubs and theaters, with a show that opens a treasure chest filled with music and anecdotes about the songs and lives of the most outstanding and inspiring blues divas. Violet Greens show are lifting the tremendous impact women have had during this century; from the 1920´s, until today, artists/musicians like Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - she´s still touring around the world, despite of her age at 80 year. An inspiring artist and a role model! Visa alla inlägg av Violet Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: