Vilka fantastiska turnédagar!

Vilken ära att få spela för så många underbara människor och bli så väl omhändertagen av fantastiska arrangörer i Härnösand, Hammerdal och Sundsvall. Tack, tack och återigen tack!

Så här beskriver en röst från publiken oss: Sicket band!! Vilka asgrymma kvinnor. På riktigt. Vilken inspirerande kväll!!… så inspirerande att se ett helt band av bara kvinnor som dessutom inte är jätteunga. Och vilken power och pondus de har! Blev så inspirerad att börja spela själv också.

Tack snälla du det gör oss så glad att höra:)

Nu vilar vi upp lite för att i oktober spela några dagar under kulturveckan i Krokom, Jämtland.
– Superroligt!! utbrister våra tre Jämtlandsfödda bandmedlemmar Lena, Ulla och Anna.

Först ut blir Folkets Hus i Vaplan 13/10. Och nu säger vår faktaruta att vår keyboardist stod på scenen här för första gången som 9-åring och sjöng varmkorvsboggie! Alltid lär man sig nått:)

Sedan följer Folkets Hus Ytterån 14/10, Magneten Krokom 15/10 – där vi även kommer att samtala med Elin Olofsson, som hade ett fint sommarprogram i P1 i somras. Därefter Skärvången 16/10. Vi avslutar turnén med en lunchkonsert i Gamla Kyrkan, Östersund 17/10.

Mer info om dessa konsertdagar samt övriga ställen vi kommer att besöka under hösten, hittar du i vår kalender.

Hoppas vi ses någonstans!

Må så gott
Violet Green

Foto Stefan Zimmerman

 

 

Om Violet Green

Violet Green and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Nu turnerar de tillsammans i Sverige och Norge (på jazz- och bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, skolor, pubar och teatrar) och delar med sig av sin rosade show "A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll". Den röda tråden är kvinnornas blueshistoria, där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. I showen lyfter de fram den enorma inverkan kvinnorna har haft under detta århundrade; från 1920-talet, fram till idag, artister/musiker som Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - som i en ålder av 80 år fortfarande är ute och turnerar! .................................................................................................................................................. Violet Green - a six women strong Swedish rock and blues band who has gathered around the idea of making a tribute to women pioneers in blues and rock´n roll. Violet Green are touring around in the Nordic countries, on jazz & blues clubs, churches, schools, pubs and theaters, with a show that opens a treasure chest filled with music and anecdotes about the songs and lives of the most outstanding and inspiring blues divas. Violet Greens show are lifting the tremendous impact women have had during this century; from the 1920´s, until today, artists/musicians like Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - she´s still touring around the world, despite of her age at 80 year. An inspiring artist and a role model! Visa alla inlägg av Violet Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: