Nypremiär!

Efter vårens bejublade föreställningar har vi nypremiär av föreställningen, A Tribute to Women Pioneers In Blues and Rock´n Roll. Det är en något omarbetad version i regi av Johan Sundberg. Manus: Lena Ollmark.

Vi fortsätter att hylla våra pionjärer inom Blues och Rock`n Roll från 1900-talets början och vauduville-bluesens era i USA. Många av dessa kvinnors banbrytande artisteri och betydelse för musikhistorien har fallit i glömska. I denna lustfyllda föreställning i två akter står de åter i fokus.

Musik av pionjärer som Ma Rainey, Sippie Wallace, Bessie Smith, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Sister Rosetta Tharpe och många, många fler!

Datum: 6/11-7/11

Plats: Teaterstudio Lederman, Stockholm
www.teaterlederman.com

Tid: Kl.19:00

Pris: 150 kr

Boka biljett: Skicka ett mail till teater.lederman@tele2.se eller ring 08-303094

På scenen:
Jenny Fall, sång
Elsie Petrén, saxofon
Lena Andersson, bas
Eva Grund, trummor
Anna Hammarsten, piano, sång
Ulla Wrethagen, gitarr, sång

Varmt välkomna!
Violet Green

Foto Stefan Zimmerman

Om Violet Green

Violet Green and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Nu turnerar de tillsammans i Sverige och Norge (på jazz- och bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, skolor, pubar och teatrar) och delar med sig av sin rosade show "A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll". Den röda tråden är kvinnornas blueshistoria, där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. I showen lyfter de fram den enorma inverkan kvinnorna har haft under detta århundrade; från 1920-talet, fram till idag, artister/musiker som Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - som i en ålder av 80 år fortfarande är ute och turnerar! .................................................................................................................................................. Violet Green - a six women strong Swedish rock and blues band who has gathered around the idea of making a tribute to women pioneers in blues and rock´n roll. Violet Green are touring around in the Nordic countries, on jazz & blues clubs, churches, schools, pubs and theaters, with a show that opens a treasure chest filled with music and anecdotes about the songs and lives of the most outstanding and inspiring blues divas. Violet Greens show are lifting the tremendous impact women have had during this century; from the 1920´s, until today, artists/musicians like Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - she´s still touring around the world, despite of her age at 80 year. An inspiring artist and a role model! Visa alla inlägg av Violet Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: