Det våras för turné!

Violet Green har precis kommit tillbaka från en fanatiskt rolig turné runt Gotland. Med oss på den här turnén hade vi Gotlands stolthet härliga sångerskan Ida Andersson Jupiter♥

Här en liten recap av vår Gotlandsturné 🙂

Turnén inledes på Gotland folkhögskolan i Hemse där vi spelade för och hade workshop med entusiatiska studenter. Så roligt och berikande. I Klintehamn spelade vi i en trevlig secondhand butik, Re:Market butik & Bistro, och på Dalhems Bygdegård slog vi publikrekord vilket kändes väldigt hedrande.

På P4 Gotland slog vi två flugor i en smäll då vi fick nöjet att både bli spelad i radio och spela inför publik, så roligt. Och för er som missade radion kommer här en länk, P4 Gotland. Vår resa fortsatte ner till Stånga och superhärliga Bistro Burs för att sedan fortsätta till norr och Folkhögskolan i Fårösund, så trevligt.

Vi avslutade vår turné med ett privat gig på en mycket uppskattad födelsedagsfest i Follingbo med så många dansglada gäster.

Tusen tack underbara arrangörer och publik vi ses igen ♥

Nu gör vi oss redo för en sväng till Kulturoasen i Uppsala den 2/4

Nästa turné går ner till södern och Helsingborg Stadsteater (lunchkonsert UTSÅLT) 27/4, Simrishamn (Rikstolvan) 27/4, Åhus (Kulturhuset Aoseum) 28/4 och Göteborg (Porter Pelle restaurang) 29/4. En turné vi ser fram emot♥

För mer info om tider och platser se vår kalender, vem vet när vi dyker upp på en scen nära dig!

Let love rule!
/Violet Green

Foto Amanda Lindgren

Om Violet Green

Violet Green and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Nu turnerar de tillsammans i Sverige och Norge (på jazz- och bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, skolor, pubar och teatrar) och delar med sig av sin rosade show "A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll". Den röda tråden är kvinnornas blueshistoria, där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. I showen lyfter de fram den enorma inverkan kvinnorna har haft under detta århundrade; från 1920-talet, fram till idag, artister/musiker som Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - som i en ålder av 80 år fortfarande är ute och turnerar! .................................................................................................................................................. Violet Green - a six women strong Swedish rock and blues band who has gathered around the idea of making a tribute to women pioneers in blues and rock´n roll. Violet Green are touring around in the Nordic countries, on jazz & blues clubs, churches, schools, pubs and theaters, with a show that opens a treasure chest filled with music and anecdotes about the songs and lives of the most outstanding and inspiring blues divas. Violet Greens show are lifting the tremendous impact women have had during this century; from the 1920´s, until today, artists/musicians like Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - she´s still touring around the world, despite of her age at 80 year. An inspiring artist and a role model! Visa alla inlägg av Violet Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: