Violet Green drar söderut!

Violet Green känner sig alldeles överlyckligt omtumlad efter två härliga gig♥

Tusen tack Trollhättan där vi hade glädjen att få spela med den gotländska sångerskan Ida Andersson Jupiter, som gjorde ett suveränt inhopp på sång. Och Hedemora där vi hade glädjen att få spela med sångerskan Zubaida Solid, som gjorde ett superbt inhopp på sång. Lucky oss:)

Nu hoppar Violet Green snart in i turnébussen igen♥
Fredag 25/11 rullar vi ner till Norrköping och Bluesföreningen Blå Kaktus.
Lördag 3/12 spelar vi lite närmare Stockholm nämligen Gnesta och Vår lokal.

Med oss på sång till dessa två gig har vi turen att återigen få spela med Zubaida Solid. Det ska bli så roligt!

Glöm inte att kolla in vår kalender för nya spelningar som dyker upp!

Hoppas vi ses, må så gott!
Violet Green

Foto Stefan Zimmerman
(Violet Green med Ida Andersson Jupiter och Zubaida Solid)

Om Violet Green

Violet Green and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Nu turnerar de tillsammans i Sverige och Norge (på jazz- och bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, skolor, pubar och teatrar) och delar med sig av sin rosade show "A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll". Den röda tråden är kvinnornas blueshistoria, där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. I showen lyfter de fram den enorma inverkan kvinnorna har haft under detta århundrade; från 1920-talet, fram till idag, artister/musiker som Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - som i en ålder av 80 år fortfarande är ute och turnerar! .................................................................................................................................................. Violet Green - a six women strong Swedish rock and blues band who has gathered around the idea of making a tribute to women pioneers in blues and rock´n roll. Violet Green are touring around in the Nordic countries, on jazz & blues clubs, churches, schools, pubs and theaters, with a show that opens a treasure chest filled with music and anecdotes about the songs and lives of the most outstanding and inspiring blues divas. Violet Greens show are lifting the tremendous impact women have had during this century; from the 1920´s, until today, artists/musicians like Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - she´s still touring around the world, despite of her age at 80 year. An inspiring artist and a role model! Visa alla inlägg av Violet Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: