Oktoberturné

Nu styr vi turnébussen söderut med start på Helsingborgs stadsteater 14/10 kl.12:45. Därefter tar vi en snabb kopp kaffe och drar upp till Göteborg för att spela på Nefertiti Jazz på Valand kl.19. Fredag 15/10 kör vi mot Alingsås för att spela på Nolbygårds Ekobageri kl.19. Lördag 16/10 spelar vi på Röda Korset i Vänersborg kl.12:45 och avslutar kvällen på Mastmagasinet i Kristinehamn kl.20.

Kolla gärna in vår kalender för mer info.

Hoppas vi ses någonstans🤗

Må så gott!
Violet Green

Om Violet Green

Violet Green and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Nu turnerar de tillsammans i Sverige och Norge (på jazz- och bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, skolor, pubar och teatrar) och delar med sig av sin rosade show "A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll". Den röda tråden är kvinnornas blueshistoria, där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. I showen lyfter de fram den enorma inverkan kvinnorna har haft under detta århundrade; från 1920-talet, fram till idag, artister/musiker som Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - som i en ålder av 80 år fortfarande är ute och turnerar! .................................................................................................................................................. Violet Green - a six women strong Swedish rock and blues band who has gathered around the idea of making a tribute to women pioneers in blues and rock´n roll. Violet Green are touring around in the Nordic countries, on jazz & blues clubs, churches, schools, pubs and theaters, with a show that opens a treasure chest filled with music and anecdotes about the songs and lives of the most outstanding and inspiring blues divas. Violet Greens show are lifting the tremendous impact women have had during this century; from the 1920´s, until today, artists/musicians like Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - she´s still touring around the world, despite of her age at 80 year. An inspiring artist and a role model! Visa alla inlägg av Violet Green

2 responses to “Oktoberturné

 • KURT LILJEKVIST

  Hej Violet Green!
  Jag bevittnade och åhörde er konsert vid invigningen av Röda Korsets hus i Vänersborg. Jag har dokumenterat en del av Röda Korsets aktiviteter och kunde inte låta bli att göra en video från ert underbara framträdande igår den 16 oktober 2021.Här är YT-länken (ca 22 min).

  • Violet Green

   Tack Kurt det var roligt att höra! Vi tycker det var väldigt skoj att få spela och det kändes lite extra fint att det var till  invigningen av huset också🤗 Och vad kul att du spelade in tusen tack.

   Må så gott nu!
   Violet Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: