Violet news!

Violet Green börjar se ljuset i tunneln, vi har en massa härliga spelningar att se fram emot🤗

Den 25/7 spelar vi på Sollhällan i Löderup.

Därefter tar vi båten över till Gotland för att spela på:

13/8 Bistro Burs, Burs

14/8 Langska Huset, Visby

15/8 Bungemuseet, Fårösund

För kommande spelningar under hösten kan du kolla in vår kalender.

Förutom vår ordinarie uppskattade föreställning där vi berättar om kvinnliga pionjärer inom blues, rock och soul, har vi nu även utökat vår skattkista med några svängiga låtar som passar perfekt till partyspelningar och som får dansgolvet att koka.

Vad sägs om Ann Peebles, Etta James, Dusty Springfield, Aretha Franklin, Big Maybelle och Marva Whitney med flera. Så boka oss gärna till era fester🤗

Sommartips!
Vi vill återigen slå ett slag för podden Snedtänkt (P1) där vår kapellmästare/gitarrist Ulla Wrethagen pratar om våra pionjärer. Underhållande och folkbildande, helt enkelt superbra.

I samma radiokanal kan du även lyssna på programmet STIL (P1), där Ulla Wrethagen blir intervjuad i programmet som handlar om den fantastiska artisten Billie Holiday.

Lyssna och njut

Må så gott!
Violet Green

Foto: Kenth Wångklev

Om Violet Green

Violet Green and all between består av 6 musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Nu turnerar de tillsammans i Sverige och Norge (på jazz- och bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, skolor, pubar och teatrar) och delar med sig av sin rosade show "A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll". Den röda tråden är kvinnornas blueshistoria, där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. I showen lyfter de fram den enorma inverkan kvinnorna har haft under detta århundrade; från 1920-talet, fram till idag, artister/musiker som Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - som i en ålder av 80 år fortfarande är ute och turnerar! .................................................................................................................................................. Violet Green - a six women strong Swedish rock and blues band who has gathered around the idea of making a tribute to women pioneers in blues and rock´n roll. Violet Green are touring around in the Nordic countries, on jazz & blues clubs, churches, schools, pubs and theaters, with a show that opens a treasure chest filled with music and anecdotes about the songs and lives of the most outstanding and inspiring blues divas. Violet Greens show are lifting the tremendous impact women have had during this century; from the 1920´s, until today, artists/musicians like Ma Rainey, Bessie Smith, Victoria Spivey, Ethel Waters, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Big Maybelle, Etta James, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe, Aretha Franklin, Nina Simone, Janis Joplin, Mavis Staples - she´s still touring around the world, despite of her age at 80 year. An inspiring artist and a role model! Visa alla inlägg av Violet Green

4 responses to “Violet news!

 • Gisela Döhler

  Tack, underbar, begåvad,samspelt, generös konsert idag på Solhällan. En av mina sprängande, fullödiga upplevelser av konst under ett långt liv.
  Särskilt gitarrsolot i Janis Joplin låten.
  Makalöst
  Nu när kvinnoförtrycket lossnar har ni en fantastisk uppgift i att berätta vår gemensamma kvinnohistoria genom de gömda glömda kvinnliga jazzpionjärerna.
  Varmt stort tack ändainifrån mitt hjärta. Jag grät och skrattade och njöt och sårades.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: